MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, mevcut küresel finansal sistem derin bir şekilde sallanırken köklü bir paradigma değişimine ihtiyaç olduğunu söyledi
AA’nın basın sponsorluğunda kobi destekleri “Sürdürülebilir Kalkınma için Sürdürülebilir Finans” temasıyla düzenlenen Uluslararası Finansal Sistemler Forumu’nun açılışında konuşan İslâm Ülkeleri İstatistik, nakliyat firmaları Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Prof. Savaş Alpay, bugünkü finansal ve ekonomik sistemin adil dengeli internete reklam vermek ve bir sonuç getirmediğini belirterek, “Bu forumun çilingir amacı bu durumu değiştirmeye ve buna katkı sağlamaya yöneliktir. Bizler gerçekten daha işlevsel, daha kapsayıcı ve daha adil olabiliriz. Finansal ve ekonomik sistemlerin izlediği bu motivasyonlarla, bizler bazı yeni yaklaşımlar oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.
Alpay, bugünkü finansal ve ekonomik sistemin adil ve dengeli bir sonuç getirmediğine dikkati çekerek, “Bu dünyadaki insanların yüzde 70′i küresel zenginlikten sadece yüzde 3,5 pay alabilmektedir” dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak da dünyanın, siyasi google reklam vermek ve iktisadi haritasında güç merkezlerinin değişip, ağırlık merkezinin, Batı serüveninden sonra, tekrar Doğu’ya kaydığının tartışıldığı bir süreçte olduklarını belirterek, bu sürecin, Batı-Doğu arasındaki çarpıklıktan başlayarak, dengeleri değiştirecek göründüğünü söyledi.
Olpak, “Mevcut küresel finansal google reklamları sistem, derin bir şekilde sallanırken, ülkemiz, bölgemiz ve dünyada, sancılı ve acılı geçen bugünlerde, küresel anlamda, köklü bir paradigma değişimine ihtiyaç var” dedi.
Duygusal tepkileri reklam firmaları ve teori aşamasını geçmiş, altyapısı iyi şekillendirilmiş uygulamaları, etkin bir boyutta hayatımıza sokamadan, insanca yaşamanın temel değerlerine sahip bir geleceğin elde edilmeyeceğini belirten Olpak, aksi durumda, eleştirdiği sistemin hükümranları bundan ne kadar sorumlu ise, gerekli ve yeterli gayreti ortaya koyamazlarsa, şikâyet edenlerin sorumluluğunun da onlardan az olmayacağını belirtti.
Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz de krizlerden korunmanın çarelerinden birisinin de alternatif finans modellerine yönelmek olduğunu aktaran Akyüz, “Bu modellerin başında Türkiye’de adı ‘Katılım Bankacılığı’ olan İslâmi bankacılık geliyor. Çünkü İslâmi bankacılık belirsizliğe, spekülasyona kapalı olması ve reel sektörlebirebir ilişkili özelliği nedeniyle krizleri önleme potansiyeline sahiptir” diye konuştu.
Bu özelliklerine, hızlı artış temposuna ve giderek artan bilinirliğine karşın dünyada toplam bankacılık sektörü içindeki payının yüzde 1 civarında bulunduğuna değinen Akyüz, bu oranın arttırılmasının, İslâmi bankacılığın düşünceden aksiyona geçilmesi yoluyla mümkün olacağını aktardı.
Anlamakta zorlanma-mızın ana nedeni, anlamaktan bahsettiğimizde çoğu zaman «bir şeyi anlamak»tan söz edildiğinin düşünülmesidir. Oysa «anlamak» ile «bir şeyi anlamak» birbirlerinden farklı şeyler. …
Amerika’nın eski başkanlarından Thomas Jefferson’a atfen söylenen bir söz var. “Eğer gazetesiz yönetimler ile yönetimsiz gazeteler arasında seçim yapmam gerekseydi, hiç duraksamadan yönetimsiz gazeteleri seçerdim” diyor. …
Benim Adım Khan 2010’da vizyona girmişti. İslâm adwords reklam dünyasının yaşadığı karakter ve benlik sorununu çarpıcı bir şekilde ortaya koyması bakımından dikkate değer. …
Toplumumuzun ‘muhafazakâr’ tarafında kültür-sanat işlerine genelde oyun ve eğlence işi olarak bakılır. Bu genel kabule nereden varıldığını bilmiyorum. …
Orta gelir tuzağı ekonomik bir söylem olarak son zamanlarda tartışılan bir kavram. Gelişmekte olan bir ülkenin turizm firması millî gelirinin gelişmiş bir ülkenin geliri ile kıyaslanması ile bir oran elde ediliyor.
Uluslararası fuarlar ve organizasyonlar, farklı seslere ve farklı renklere açılan bir kapı oluyor. Yeniliği, yabancı kültürleri, sektörel değişimi takip edebileceğimiz bir vitrine benzetiyorum ben fuarları. . . .
Rabbiniz buyurdu ki: Bana finans şirketi dua edin, size cevap vereyim. Bana kulluk etmeyi kibirlerine yediremeyenler ise, hor ve hakir şekilde Cehenneme gireceklerdir. Mü’min Sûresi, 40:60
Avrupa Birliği, Mısır’ın devrik diktatörü Hüsnü Mübarek’in hapishaneden tahliye edilmesini “saygıyla” karşıladı BRÜKSEL (AA) Avrupa Birliği, Mısır’ın devrik diktatörü Hüsnü Mübarek’in hapishaneden tahliye edilmesini “saygıyla” karşıladı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi google reklam Catherine Ashton’ın sözcüsü Sebastien Brabant, günlük olağan basın toplantısında Mübarek’in tahliye kararını nasıl yorumladıklarının sorusuna “Bu kararı [...]
WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder